Vad finns alltid i ditt skafferi?

Vad som finns i våra skafferier är väldigt individuellt och vad du vill fylla ditt skafferi med är upp till dig. Dock finns det varor som alltid är bra att ha hemma. Exempelvis konserver och torrvaror såsom mjöl, socker, skorpor eller knäckebröd. Dessa är varor med lång hållbarhet och du behöver därför inte oroa dig för att vara utan mat ifall nöden skulle vara framme.

Livsmedel du bör ha hemma

Strömavbrott, väderstormar eller vattenbrist är något som kan ske plötsligt och utan förvarning. Då gäller det att vara förberedd så att du inte står utan mat vid en kritisk situation. Det absolut viktigaste är rent dricksvatten då det behövs både till matlagning och hygien. Ha därför alltid 3-5 liter vatten per person hemma. Livsmedel som du bör ha hemma är bland annat konserver, olja, mjöl, salt och socker, gryn och hårt bröd.

Bunkra upp

Det enklaste sättet att bunkra upp är att handla lite extra varje gång du gör dina vanliga matinköp. På så sätt har du alltid ett litet lager av mat hemma om något skulle hända. Att handla extra innebär dock mer att bära hem från mataffären. Då är det perfekt att kunna beställa sina varor på internet. Köp på nätet och få dina varor levererade – enkelt och bekvämt.