Ett försök att sluta röka – testa e-cigaretter

Rökning är idag ett stort problem inte bara i Sverige utan i stora delar av världen. Att sluta är inte alltid enkelt även om vi vet att rökning och cigaretter inte är bra för oss. Som tur är finns det nu nya och mer utvecklade sätt att försöka sluta röka.

Risker med rökning

Rökning medför en hel del risker och är inte alls bra för vår hälsa. Lungsjukdomar och hjärt-kärlsjukdomar är vanliga biverkningar från rökning. Några av de vanligaste sjukdomarna bland rökare är KOL, stroke och hjärtinfarkt. Röken från cigaretterna blockerar våra röda blodkroppar vilket leder till en minskad förmåga att ta upp syre i kroppen. Nikotinet ökar vår puls och höjer vårt blodtryck.

Välj hellre e-cigaretter

E-cigaretter är fortfarande en relativt ny produkt på marknaden även om marknaden vuxit snabbt och det idag finns många varumärken som säljer produkten, exempelvis Vapify. Eftersom det är en någorlunda ny produkt har det därför inte hunnit göras mycket forskning kring hur de påverkar oss. Men den forskningen som gjorts visar på att e-cigaretter är betydligt bättre att röka än vanliga traditionella cigaretter. Vilket gör dem till ett bra alternativ för dig som vill dra ner på rökningen eller försöker sluta helt och hållet.